menu click
Zoeken

YES WIJCHEN - Haringparty Wijchen

Olympisch kampioen en wereldkampioen Maarten van der Weijden spreekt en opent de traditionele Wijchense Haring veiling

14 juni 2017 wordt voor de zevende keer de Wijchense haringveiling georganiseerd, nu als onderdeel van YES WIJCHEN. Yes Wijchen" is een initiatief van Lionsclub Wijchen, businessclubs AWC en Woezik en zaal Sterrebosch. Samen maken zij zich sterk voor een kansrijke toekomst voor iedereen in Wijchen. 14 juni 2017 is de eerste "Yes Wijchen” dag waar de jaarlijkse Haringparty een onderdeel van is. Tijdens YES Wijchen zal Olympisch kampioen en wereldkampioen Maarten van der Weijden de bezoekers inspireren en motiveren. Overdag spreekt hij op het Maas Waal College over doelen stellen, kiezen, volhouden en doelen bereiken. Later de dag is hij aanwezig op de party voor Wijchense ondernemers en geeft hij het startschot van de haringveiling.

Alle ondernemers uit Wijchen worden voor YES WIJCHEN uitgenodigd. Onder het genot van een hapje en drankje en met muziek wordt de nieuwe haring onder de aanwezige geveild. 

De opbrengst gaat dit jaar naar de Vincentius Vereniging voor Wijchense kinderen die opgroeien in armoede. Hier is geen geld voor bijvoorbeeld zwemles, voor de voetbalclub of nieuwe schoenen. De Vincentius­ve­re­ni­ging Wijchen doet daar wat aan. De Vincentius­vereniging Wijchen is een officiële ANBI instelling die meer dan 100 jaar bestaat en onderdeel is van een landelijke vrij­wil­ligers­organisatie die lokaal is ge­orga­niseerd. Ze leveren een struc­turele bijdrage aan een beter leven voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. !

Amerikaanse veiling

Meebieden op de vaatjes is voor iedereen mogelijk, want er wordt geveild op basis van de zogenaamde ‘Amerikaanse veiling’: de bieder betaalt slechts het verschil met het vorige bod. Dus voor een vaatje hoeft geen kapitalen neergeteld te worden en toch kunnen er flinke bedragen voor een aantal goede doelen opgehaald worden. Er zal dit jaar ook op de traditionele manier, op basis van opbod geveild worden.

Voor meer informatie over de haringveiling, ga naar de speciale Haringparty Wijchen site:

Inschrijven YES WIJCHEN