menu click
Zoeken

CREATIVITEIT

Ons menselijke brein heeft twee helften. De linkerkant is verantwoordelijk voor o.a. logica, ratio en taal. De rechterkant voor o.a. intuïtie, verbeelding en fantasie. Voor de ingrediënten van Creativiteit. Voor de eigenschappen die je nodig hebt om iets nieuws te scheppen, dus voor innovatie, beleving, mooie producten, kunst, om te componeren, om te filosoferen etc.  

We stimuleren onze kinderen vaak in de richting van opleidingen voor beroepen waarbij analytisch vermogen en logica de nadruk heeft. Echter veel taken van deze analitische beroepen zullen worden geautomatiseerd. Artificial Intelligence gaat dit proces enorm versnellen. Ook krijgen deze beroepen zware concurrentie. Vroeger werd alleen productie uitbesteed naar lageloonlanden. Nu studeren jaarlijks in bijv. India honderdduizenden ingenieurs af, goedkope slimme left-brainers. 

Mede hierdoor gaan we het in Nederland niet redden met vooral goed opgeleide MBA’ers, maar wel met creative mensen met nieuwe ideeën, die out-of-de-box denken, producten en diensten op een unieke manier samenbrengen en mooie dingen ontwerpen. Ook wel right-brainers genoemd. Dit is dus een betoog voor meer aandacht voor de ontwikkeling van de rechterhersenhelft! Dit ook bij onze Lionsclub.

Wij hebben de afgelopen jaren onze club gerevitaliseerd. We zijn weer helemaal op sterkte met een groep enthousiaste mensen. Waar het nu op aankomt is Creativiteit. Het bedenken van nieuwe unieke activiteiten die aanspreken, leuk zijn om naar toe te komen en er geld te spenderen voor goede doelen. Activiteiten waar de creativiteit van af spat.

We gaan daarom dit jaar onze rechterhersenhelft stimuleren, zachtjes prikkelen en verder ontwikkelen en belasten. We gaan er een zeer Creatief en mooi jaar van maken, met veel lol en goede activiteiten. Frank Walraven

Frank Walraven
Juni 2018