menu click
Zoeken

Het Groot Dictee Wijchen

Sponsoren met spelling

Na het succesvolle Groot Dictee In 2013 en 2014 heeft Lionsclub Wijchen in 2015, samen met de Wijchense Bibliotheek, het Maaswaal College en Kans & Kleur (Wijchens basisonderwijs) het derde Groot Dictee Wijchen georganiseerd. In navolging van het landelijke Groot Dictee en initiatieven in vele andere gemeenten zijn vele Wijchenaren gemobiliseerd om de strijd aan te gaan en hun taalvaardigheid te testen. Het dictee werd rechtstreeks uitgezonden op Wijchen.tv

Het eerste Groot Dictee Wijchen leide tot een zeer mooie opbrengst van ruim € 7.000bestemd voor het Wijchense "Project Voorleesvisite". Het Groot Dictee in 2014 leverde ook weer meer dan € 7.000 op voor de Stichting Leergeld 2stromenland. De Stichting Leergeld 2stromenland probeert te voorkomen dat kinderen op de basisschool, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen. In 2015 werd met het Groot Dictee Wijchen zelfs meer dan €20.000 opgehaald voor de bouw van een aardbevingsbestendige school in Nepal. 

15 November 2017 vierde Groot Dictee Wijchen

Het Groot Dictee Wijchen wordt op 15 november 2017 opnieuw georganiseerd. Voor meer informatie over het Groot Dictee Wijchen 2017, het goede doel en indien je je wilt inschrijven, klik dan op de onderstaande link:

www.grootdicteewijchen.nl

Foto: Eveline van Elk