menu click
Zoeken

Wijchen in de Wolken

Ballonvaart

Lionsclub Wijchen organiseerde een aantal jaar het evenement “Wijchen in de Wolken”. In samenwerking met Virgin Balloon Flights, die  ervoor zorgde dat een betrouwbaar team van ervaren ballonvaarders en crewleden klaarstonden, zijn vele Wijchenaren met 10 tot 15 luchtballonnen per evenement over het prachtige en afwisselende Wijchense rivierenland gevlogen. Naast het groot aantal passagiers genoten ook vele toeschouwers van de opstijgende ballonnen.

De vertreklocatie was de hockeyvelden van MHC Wijchen naast het Mozaïek aan de Oosterweg. Hier werden de passagiers ontvangen door Lionsclub Wijchen en het Ballonteam om vervolgens 1 tot 1½ uur op verschillende hoogtes in het tempo van de wind meegevoerd te worden. Na de landing op een geschikte plaats werd de ballonvaart beklonken met champagne en werden de luchtreizigers teruggebracht naar de startlocatie, waar ze een officieel certificaat aangeboden kregen.

Helicoptervluchten

Naast een ballonvaart waren tevens helikoptervluchten mogelijk. Zo kon het luchtruim boven Wijchen op verschillende wijze verkend worden. Met de opbrengst uit het evenement “Wijchen in de Wolken” hebben de Lions zo weer een aantal jaar verschillende goede doelen kunnen steunen.