menu click
Zoeken

Een video hoe het geld van het Vogeltaartproject in Kenia is besteed

Het project

In Kenia is een hoog percentage mensen onnodig blind. Door het verlies van het gezichtsvermogen belanden deze mensen meestal buiten de maatschappij. Door een juiste behandeling of een relatief eenvoudige operatie kan blindheid vaak voorkomen worden of kan zelfs het gezichtsvermogen hersteld worden. Dit geeft deze mensen weer een kans op een normaal leven.

In deze film van 20 minuten ziet u hoe het vogeltaartenproject is ontstaan en uitgevoerd en nemen wij u mee naar Kenia om te laten zien hoe uw sponsorgeld daar is besteed. Onder de video vind je meer informatie over het vogeltaarten project.Het gezin van een Lionsclub Wijchen lid heeft een reis ondernomen naar Kenia. Op initiatief van één van de kinderen, Annabel den Heeten, was hierdoor een actie op touw gezet om in het te bezoeken gebied het oogziekenhuis, The Kwale District Eye Centre, te ondersteunen.

The Kwale District Eye Centre is actief in een arm landelijk district aan de kust van Kenia. Het werd opgericht in 1993 door de Britse oogarts Dr. Helen Roberts. Het doel van het oogziekenhuis is om betaalbare, toegankelijke zorg te leveren. Patiënten worden ook behandeld als ze de kosten niet kunnen dragen. 

Door het verkopen van Vogeltaarten heeft Annabel samen met de Lions een groot bedrag bijeen gebracht om honderden behandelingen van patiënten mogelijk te maken.. 

U vindt meer informatie over het project via de link: Eyes for East Africa